Runebergin torttu

Runebergin torttu                       

200 g                 voita / margariinia

200 g                 sokeria

2 kpl                   munia

1 dl                      kermaa
1 dl                      piimää
3 dl                     vehnäjauhoja
3 dl                     korppujauhoja
1 tl                      soodaa
3-6 ml                 karvasmanteli aromia (spicearoma)
                           täytteeksi vadelmahilloa
                           kuorrutus:
2 dl                     tomusokeria
1-2 rkl                 vettä
 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Lisää nesteet ja sitten keskenään sekoitetut kuivat ainekset. (Mausta varovasti karvasmanteli aromilla.) Jaa taikina voideltuihin metalli vuokiin tai paperisiin leivos vuokiin. Paina keskelle kolo sormella ja pane siihen hilloa. Paista 200 asteessa n. 20 min ja jäähdytä.

Lisää koloon hilloa ja sekoita tomusokerista ja vedestä tahna, josta teet renkaan hillon ympärille.