Sitruuna-limettikakku

Sitruuna-limettikakku

 

 

Pohja    
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
125 g meijerivoita
1   keltuainen
Täyte    
3   munaa
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
10 tippaa vanilja-aromia HQ
15 g sitruuna jauhe
10 g limetti jauhe
Koristelu ja tarjoilu    
1 rkl tomusokeria
1 rkl sokeria
3 dl kuohukermaa
4-8 tippaa vanilja-aromia HQ


 

Valmistus

Nypi jauhot, sokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan 24 sentin irtopohjavuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää hyvin sekoittaen loput ainekset täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan ja paista noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja irrota sitten vuoasta. Sihtaa päälle tomusokeria. Tarjoa vanilja-aromilla ja sokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.