Mansikka-limettijuustokakku

Mansikalla kuorotettu Limettijuustokakku

 

10 kpl classic digestive -täysjyväkeksiä
75 g meijerivoita
    Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g crème fraichea
3   munaa
1 dl sokeria
10 tippaa vanilja-aromia HQ
20 g limetti jauhetta
    Kuorrutus:
1.5   liivatelehteä
250 g pakastemansikoita
1 dl vettä
4 rkl sokeria
    limetin puristettu mehu


 

Valmistus

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita siihen keksin murut. Painele seos irtoreunaisen vuoan pohjalle (halkaisija noin 24 cm). Paista uunin keskiosassa noin 7 minuuttia. Vatkaa rahka, crème fraiche ja munat tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja limetti jauhe. Kaada seos vuokaan ja paista kakkua uunissa vielä 35–40 minuuttia. Jäähdytä kakku. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Anna mansikoiden, veden, sokerin ja limetin mehun kiehua hiljaisella lämmöllä pienessä kattilassa noin 5 minuuttia. Siivilöi pois mansikat ja kaada seos takaisin kattilaan. Nosta liivatelehdet vedestä ja sulata ne lämpimään mansikkaseokseen koko ajan sekoittaen. Jäähdytä seos ennen kuin kaadat sen varovaisesti kakun päälle. Anna juustokakun seisoa jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.