Karamellikastike

KARAMELLIKASTIKE

 

Karamellikastike sopii hyvin jäätelön, keitettyjen hedelmien ja erilaisten torttujen lisäkkeeksi.

 4 annosta.

50 g sokeria

2 rkl vettä

2 dl kuohukermaa

 

Valmistusohje:

Sekoita sokeri ja vesi kattilassa ja anna kuumentua sekoittamatta, kunnes sokeri on kokonaan sulanut.

Kuumenna kerma toisessa kattilassa. Nosta kattila liedeltä juuri ennen kuin kerma kiehahtaa ja kaada

kuuma kerma ruskean sokerin päälle. Pane sokerikattila takaisin liedelle ja kuumenna seos koko ajan sekoittaen.

Koska sokeri kestää korkeampaa lämpötilaa kuin kerma, sokeri jäähtyy siinä vaiheessa kun kerma lisätään.

Siksi on tärkeä sekoittaa koko ajan seoksen hiljaa kiehuessa, kunnes sokeri ja kerma ovat sekoittuneet kunnolla.

Karamellikastike saa vähitellen kauniin kullanruskean värin. Niin kauan kuin kastike on kuumaa, se on melko ohutta.

Jäähtyessään se sakenee. Kastiketta ei tarvitse sekoittaa jäähtymisen aikana.

Karamelli kastikkeeseen voi lisätä mieleisiään makuja HQ-aromi sarjasta, annostelemalla ohjeen mukaan. (n. 2,5 dl).

Aromi lisätään lopuksi lämpimään kastikkeeseen, hyvin sekoittaen.